Κεντρική Ελλάδα Εξοχικές Κατοικίες

Επιλεγμένα Ακίνητα
Αποστολή Αίτησης

Στην Κεντρική Ελλάδα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από εξοχικές κατοικίες πάνω στη ριβιέρα, ιδανικές για χαλάρωση στον ήλιο και για να καλύψουν τις ανάγκες ενός υψηλού επιπέδου ζωής. Η Πλουμής Σωτηρόπουλος Real Estate προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες αγοράς και πώλησης εξοχικών κατοικιών στις καλύτερες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας!

Συγκεντρώστε τα ακίνητα που σας ενδιαφέρουν κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο "εκδήλωση ενδιαφέροντος" και στη συνέχεια στείλτε μας την αίτηση με τα στοιχεία σας στον σύνδεσμο "Αποστολή Αίτησης".
Καπεταναίικη Αρχοντική Κατοικία στο Γαλαξίδι
Καπεταναίικη Αρχοντική Κατοικία στο Γαλαξίδι

Καπεταναίικη Αρχοντική Κατοικία στο Γαλαξίδι

ΤΙΜΗ € 700.000

Το σπίτι είναι ένα από τα λίγα αυθεντικά καπετανόσπιτα στο Γαλαξίδι, χτισμένο το 1840 και ανήκει στην ίδια οικογένεια τις τελευταίες πέντε γενιές. Έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού, αποτελώντας μέρος της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του Γαλαξιδίου. Ανακαινισμένο προσεκτικά, με σεβασμό στην αυθεντική αρχιτεκτονική του δεν υπολείπεται σε σύγχρονες ανέσεις. Μόλις λίγα βήματα από τη θάλασσα και το γραφικό λιμανάκι, το σπίτι των 348 τ.μ. ξεχωρίζει με τη λιτή αλλά επιβλητική αρχιτεκτονική του, αντιπροσωπευτική της ιστορικής περιόδου που το Γαλαξίδι ήταν ναυτική δύναμη. Ένα μεγάλο δωμάτιο 120 m2 (αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως μέρος για το στέγνωμα και την επισκευή των πανιών των εμπορικών πλοίων) με θέα στη θάλασσα από πολλά παράθυρα, διαθέτει ψηλή οροφή με ξύλινα δοκάρια, τζάκι και αυθεντικά ξύλινα πατώματα του 19ου αιώνα. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία αυτού του ιστορικού σπιτιού που χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές ως σκηνικό ταινιών. Το σπίτι διαθέτει επίσης δύο μεγάλα και άνετα υπνοδωμάτια, σαλόνι και τραπεζαρία, δύο κουζίνες (μία σε κάθε όροφο), δύο μπάνια και βοηθητικούς χώρους που μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε επιπλέον δωμάτια με μπάνια. Μια ιδιωτική αυλή σε δύο επίπεδα, ιδανική για φαγητό στο ύπαιθρο, ολοκληρώνει το σπίτι. Αυτό το μοναδικό ακίνητο είναι άμεσα διαθέσιμο για έναν αγοραστή που θα απολαύσει την παράδοση και την ιστορία του.

(Κωδικός: 8861206)